0 Artikelen

Wandelrugzakken

Heerlijk een dagje erop uit, de natuur in - bos, heide, strand, bergen? Wie graag de ene voet voor de andere zet, houdt ook graag zijn handen vrij. Een comfortabele wandelrugzak biedt dan uitkomst. Want ook al weegt wat u meeneemt misschien maar 5-7 kg, al na een uurtje bent u blij dat u de juiste rugzak hebt uitgezocht. Bij V&D vindt u een uitgekiende collectie rugzakken - ook voor dagtrips. En wij geven u graag wat tips waar u op kunt letten bij het kopen van uw nieuwe wandelrugzak.

Waar let u op bij het kopen van een rugzak

Net als een jas trek je een rugzak ook aan. Armen door de hengsels - hoe staat-ie, maar belangrijker; hoe zit hij? Let allereerst op de hoogte van uw beoogde daypack ten opzichte van uw ruglengte. De maatschetsen bij onze rugzakken geven u een goede indicatie. Vaak is een bepaald model rugzak voor een wandeling er maar in één maat - blader gerust door als u liever een wat grotere of juist kleinere zoekt; er is zoveel keus aan rugzakken! Ook het volume van een rugzak kan variëren. Voor een serieuze dagtrip volstaat een rugzak van 30 liter. Kleiner kan natuurlijk ook, als ergens gaat lunchen en geen proviant meeneemt. Brede, gevoerde draagbanden maken uw last wat lichter, zo voelt het in ieder geval. Bij sommige modellen klikt u die banden voor de borst aan elkaar; andere hebben bovendien een heupband, die de last van uw schouders overneemt. Vindt u een zweterige rug vervelend, overweeg dan een mesh rugpand - dat ventileert. Het beschermt uw rug alleen niet zo goed tegen zware/puntige voorwerpen, als een stevig rugpand dat doet. Een kwestie van kiezen. En dat kan ook thuis, wanneer u uw twee favoriete modellen bestelt - wij bezorgen ze zonder kosten en degene die afvalt stuurt u gratis retour.

Goede merken rugzakken met handige accessoires

Bij V&D vindt u een prachtige collectie wandelrugzakken van merken die hun sporen verdiend hebben: o.a. The North Face, Fjallraven en Helly Hansen laten zien dat een functionele daypack er ook prachtig uitziet. Naast handige organisatievakken, hebben sommige een compartiment voor een drinksysteem, maar u kunt uw flesjes of bidons natuurlijk ook kwijt in de stretch zijvakken. Verwacht u een spatje of stevige bui? Sommige rugzakken kennen een geïntegreerde regenhoes. Voor andere zijn er losse regenhoezen. En breekt de zon door… Met een elastisch koord, kruislings over de tas, bindt u uw jas handig achterop. Verder is het een kwestie van voorkeur of u een klepvak handig vindt of een extra ritsvak bovenaan, en een extra lus of musketonhaak wenst voor uw wandelstok of wat anders.

Wie lekker hard wil lopen met een rugzak, vindt in een Camelbak drinkrugzak een sportieve partner. Gaat u graag met een jong gezin op pad, dan kan uw (klein)kindje mee op de rug met een peuter/ kinderrugdrager van Thule - inclusief o.a. zonneklep, voetensteuntjes en afneembaar extra rugtasje. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden - we zijn benieuwd waar uw tocht door ons warenhuis eindigt. Daarna is het nog één dagtrip en u hebt uw nieuwe rugzak in huis.