Backpacks bieden meer dan een rugzak

Letterlijk vertaald, betekent ‘backpack’ natuurlijk wel rugzak. Maar of u nu een graag stevig wandelt over de Veluwe of een trekking toch plant langs Mount Fiji in Japan, een functionele backpack biedt toch duidelijk meer comfort. Behalve met het volume onderscheiden backpacks zich van een normale, stoere rugzak op tal van technische specificaties. En er zijn speciale modellen voor dames en voor heren.

Backpacks voor wandelen en trekking

Net als bij het uitstippelen van uw tocht, start het kiezen van de juiste backpack met uw doel. Wordt het een dagtrip of weekend weg, dan volstaat een backpack tot 30 liter. Gaat u langer op reis, stem dan de hoeveelheid liter af op de spullen die u meeneemt. En wees verstandig. Een backpack tot 100 liter kan wel erg zwaar worden. Gelukkig verdeelt een goede backpack dat gewicht gelijkmatig, met verstelbare straps over borst en heupen. Tip: voor meer comfort, kiest u voor rugventilatie: deze vormgeving houdt uw rug vrij zodat er een briesje over kan waaien. Niet zeker van het weer? Overweeg dan een waterdichte backpack of een exemplaar met een uittrekbare regenhoes.

Tip voor wie ver weg gaat backpacken

Reist u met het vliegtuig en gaat uw backpack mee als ruimbagage? Een reishoes, of flight bag, biedt extra bescherming en voorkomt dat uw backpack in het bagagesysteem blijft steken. Uw outdoor avontuur begint nu. Bekijk en vergelijk het assortiment backpacks van uw V&D online trekkingadviseur. Voor elke ambitie en budget vindt u een passende reisgenoot.