10%
129.89 116.90

Takkenscharen en boomscharen

Waar u tot ca 18mm kunt snoeien met een (aambeeld) snoeischaar, gebruikt u als u dikkere takken gaat snoeien beter een takkenschaar. Gaat het om struiken met dikke takken of lagen bomen dan bent u prima af met zo’n robuuste schaar met lange ‘armen’. Die stoere takkenscharen zijn overigens opmerkelijk licht van gewicht, waarbij sommige wel over een slim mechanisme beschikken waardoor u met een minimale inspanning maximaal kracht zet.

Gaat u een grotere boom te lijf? Dan kunt u kiezen voor een wankele trap of u blijft stevig met beide benen op de grond en koopt een van de superhandige boomscharen uit de webshop van V&D. Ons advies? Veiligheid vóór alles en daar gaan wij voor. Eenvoudig bestellen, veilig (achteraf) betalen en gratis bezorgen* waar u maar wilt.

Takkenscharen voor vers hout of uitgedroogde takken

Net als bij snoeischaren hebt u bij takkenscharen keuze uit ‘bypass’ takkenscharen en ‘aambeeld’ takkenscharen. De eerste soort heeft een papegaaienbek waarbij zowel het mes als het contra-mes zijn geslepen, zodat ze gelijktijdig in het hout dringen. Dit resulteert in een ‘trekkende snoeibeweging’ voor vlot en precies snoeien. Snoeit u de takken en twijgen dicht bij de stam, dan voorkomt u dat er kegels ontstaan die de sapstroom belemmeren. Voor hard, droog hout gebruikt u beter een snoeischaar met maar één scherp mes. De brede kop aan de andere kant (het aambeeld) verdeelt de druk en zorgt dat u de schors niet beschadigt.

Welke takkenklus u ook moet klaren, bij V&D vindt u de juiste takkenschaar. WOLF-Garten kent er bijvoorbeeld een met telescopische ‘armen’ en/of een verstelbare papegaaienbek. De range van Gardena varieert van ‘classic’ tot ‘comfort’. En met het ingenieuze PowerGear ™ -mechanisme van het Finse Fiskars zet u gemakkelijk meer kracht en snijden hoogwaardige stalen messen de stugste takken door als boter. Licht van gewicht en met duurzame SoftGrip™ -handvatten.

Boomscharen - hoog snoeien zonder gevaren

Voor snoeiklussen op niveau, dus takken snoeien in de top van de boom, biedt Gardena telescopische boomscharen. U reikt hiermee tot 6,5 m boven de grond en knipt er takken tot 32 mm eenvoudig mee door. Vallen die niet vanzelf op de grond? Met de nieuwe verstelbare haak haalt u ze eenvoudig naar beneden. Vergelijkbaar met Gardena’s combi systeem heeft WOLF-Garten een multi-star® programma voor boomverzorging zonder ladder. Een losse bypass of aambeeld snoeischaar klikt u eenvoudig op de ‘vario-steel’ en bedient u met een koord. Dankzij een katrol en speciale coating op de messen, vergt dat 75% minder handmatige kracht. En u reikt er zonder ladder mee tot 5,5 m hoogte.

Even klikken en steeds op de hoogte? Dat bereikt u met de nieuwsbrief van V&D. Of klik en ga de hoogte in met uw nieuwe boomschaar. Zo in uw winkelmand en zo bij u thuis - zonder bezorgkosten.