1 | 22

Beelden

Zet een beeld in uw tuin of op uw balkon en de sfeer verandert op slag. Van een levensecht varkentje in uw voortuin kijkt de postbode echt wel op. Plaats een engeltje tussen het groen en uw tuin ademt een meer hemelse sfeer. In De Tuin van V&D vindt u beelden van dieren uit alle windstreken: van een tropische papegaai tot een oer hollands lammetje en van een spierwitte ijsbeer tot een drijvende koala met een cola. Voor een tuinplant op niveau of een zelfgemaakte tuindecoratie vindt u een stevige sokkel in twee kleurstellingen. Natuurlijk kunt u er ook een tuinbeeld of boeddha opzetten.

Tuinbeelden van realistisch tot grappig

Een tuinbeeld heeft persoonlijkheid - úw persoonlijkheid. Want wie een limegroene buldog op zijn terras zet, geeft de wereld een vette knipoog. Iemand anders kiest een levensechte herder of doberman misschien wel vanwege dierbare herinneringen. Tuinbeelden decoreren niet alleen een voortuin of op het terras achter uw woning. Ook voor wie een balkon heeft, is kan dat versieren met een beeld, bijvoorbeeld een voor aan de wand.

De beeldentuin van nu

Al voor onze jaartelling versierden de oude Grieken hun tuin met beelden. En ook onze moderne tijd kent beroemde beeldentuinen. Bijvoorbeeld die van het Kröller-Müller museum op de Hoge Veluwe, een van de grootste van Europa. Hoe beeldig u uw tuin voor u ziet, bepaalt u zelf. Kies voor klassiek of modern, neem er één of geen of meer. Ga voor grappig, gezellig of gewoon mooi, net het beeld wat ú wilt.