Lantaarns & windlichten

Een vertelling bij het kampvuur. Even stil staren in de vlammen. Een warme gloed verlicht de gezichten en versterkt de verhalen… Als na een zwoele dag de schemering langzaam bezit neemt van uw tuin is het tijd om wat kaarsen aan te steken. Want was is er prachtiger dan zulk natuurlijk licht in het duister. En in De Tuin van V&D vindt u een uitgebreid gamma lantaarns en windlichten, waarmee u uw geheel eigen sfeer bepaalt. Na zonsondergang, maar zeker ook bij daglicht. Want met buitenlantaarns zijn er zowel voor landelijke tuinen als industriële binnenplaatsen. En ook in windlichten zijn er zoveel varianten als er type kaarsen zijn.

Een windlicht of tuinlantaarn als decoratieve blikvanger

Van oorsprong was een windlicht een eenvoudig, geblazen glazen koker, met een bolling voor over een kaarsenstandaard. Functioneel en natuurlijk gezellig. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten windlichten en lantaarns dat deze woonaccessoires echt sfeerbepalend zijn. Soms weerspiegelt de vormgeving van zo’n kaarsen huisje een land of regio van oorsprong. Welke licht decoratie past er bij uw tuin? Een windlicht van strak scandinavisch design, diffuus schijnsel van een Marokkaans windlicht of een wit-houten lantaarn met een hint naar voorbije koloniën?

Tuinlantaarns met een hengsel of als set

De behuizing voor kaarsen voor in de tuin varieert van metaal tot hout en van een strak recht of geometrisch tot romantisch bolvormig. En zelfs het glas van een lantaarn of windlicht is er in diverse kleuren. Zorg voor een speels effect met een set kleine en grote kandelaars. Houd het bij één kleur of varieer, zo u wilt. Er is genoeg op de markt. Plaats een kandelaar op de tuintafel of in uw loungehoek, of kies een hoog windlicht met een eigen onderstel. Tip: tuinlantaarns met een hengsel verplaatst u niet alleen gemakkelijk, u kunt ze ook prima ophangen voor een feeëriek schijnsel in uw terras of balkon.