1 | 1
Filters
Prijs
-

Heksenbollen

Heksenbollen in de tuin vormen letterlijk een schitterende decoratie. Zo’n spiegelende RVS bol weerkaatst het zonlicht en is een sieraad tussen de planten van uw border of uw bloemenperk. Ook op het terras heeft een set van verschillende maten heksenbollen een betoverend effect. Apart, of samen met de andere decoratiematerialen in De Tuin van V&D creëert u er een prachtige blikvanger mee. Eventueel op een ijzeren of terra onderstel.

Heksenbollen als afschrikmiddel

Voor u zijn die glimmende heksenbollen fraai als versiering in de tuin; reigers en andere roofvogels kunt u er juist effectief mee verjagen. Wilt u uw siervissen of kikkers beschermen, laat dan wat zilveren heksenbollen op uw vijver drijven. De reflectie van de zon schrikt deze vliegende prooidieren af. En omdat water en weer de roestvrijstalen bollen niet aantasten, vormen ze voor u een blijvend sfeervol middelpunt. Op een erf zijn heksenbollen effectief bij het beschermen van kippen en ander pluimvee.

Van oorsprong werden heksenbollen, of heksenspiegels overigens gebruikt voor andere zogenaamd vliegende bedreigingen: heksen, of de duivel. Men geloofde vroeger dat als een heks haar spiegelbeeld zou zien, ze daarmee haar toverkracht verloor. Heksenbollen hingen binnenshuis daarom vaak onder de lamp en boden in de tuin dus bescherming via het weerkaatsen van de zon.

Tuinbollen als decoratie - liggend, drijvend of op een stok

Behalve van zilverachtig RVS zijn er ook gekleurde heksenbollen, gedecoreerd met prachtige patronen. Mysterieus paars, nachtblauw, geaderd grijs weerspiegelen deze roestvrijstalen bollen hun omgeving en elkaar. Er zijn diverse maten, met een doorsnee van 10cm tot bijna 40cm groot, waarmee u naar hartelust kunt combineren. Prachtig, zó in het gras of dobberend in uw vijver. Of met ander decoratiemateriaal op een dienblad. Zoekt u een geluksbrenger op niveau? Ook dat kan, met een heksenbol compleet met stok.