Brievenbussen

Een brievenbus, wat is daar nu nog de zin van? Wie schrijft er nog een brief tegenwoordig? Gewoon met de pen op papier, envelop er omheen, postzegel erop. Vroeger zeulde de postbode met zware tassen, en trof u een hele stapel post op de mat. Tegenwoordig geschiedt het berichtenverkeer in een flits. E-mail is de nieuwe norm, ook voor uw loonstrook of berichten van de overheid. Toch blijft een brievenbus voorlopig nog even niet weg te denken uit ons straatbeeld. Waar anders zou de pakjesbezorger zijn briefje moeten achterlaten met “ik heb u gemist”?

Een losse brievenbus voor uw huis

Een brievenbus kopen, daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Soms is dat puur praktisch. Uw huidige situatie voldoet niet meer aan de voorschriften. Post.nl stelt eisen aan de grootte en plek van uw brievenbus*. Soms zit de klep te laag (onder de 60 cm) of is hij te klein. Ook mag de loopafstand van de openbare weg tot de brievenbus niet meer dan 10 meter bedragen. Bent u toe aan een nieuwe voordeur, dan biedt een losse brievenbus meer flexibiliteit bij het kiezen van een ontwerp naar uw smaak. En met de aanbiedingen die V&D online biedt, vindt u daar altijd een passende brievenbus bij. Zelfs voor het achterlaten van pakketjes, als u niet thuis bent, is er nu een oplossing: de Dropbox, een pakketbrievenbus van formaat.

Brieven, dat komt in de bus

Is uw huisdier dol op post? Ook dan kan het verstandig zijn om uw post op te vangen in een aparte brievenbus bij de voordeur. Maar los van handig of verplicht… U kunt ook een brievenbus bestellen omdat u hem mooi vindt. V&D biedt een uitgekiend gamma brievenbussen van betaalbaar functioneel tot chique modern design. Wilt u dat zwart op wit? Dat kan: van wit gemoffeld met een deurtje tot een mat zwarte brievenbus als een groot e-mail icoon. En met diverse uitvoeringen in roestvrij staal die mooi passen bij uw RVS deurgreep.

*) meer informatie over de voorwaarden waaraan u brievenbus moet voldoen, vindt u in een speciaal foldertje via de website van post.nl