0 Artikelen

Boeddha’s

Terwijl maar weinig Nederlanders aanhanger zijn van het boeddhisme, mogen boeddha beeldjes zich verheugen in een grote populariteit. Vrolijk lachend of sereen mediterend, een boeddha heeft iets mythisch. Er in ieder geval voor sommigen hangt er een sfeer van bijgeloof omheen. Een beeldje van boeddha geven, brengt de ontvanger geluk. Koop je er een voor jezelf… Ach, bij een beetje nuchtere Nederlander zal het zo’n vaart niet lopen.

Boeddha’s scheppen sfeer in uw tuin

Een echte boeddhist ziet de grondlegger van zijn geloof als een gigantische machoheld. Voor het decoreren van de Nederlandse tuin is een Boeddha beeldje juist een element dat rust uitstraalt. Met gesloten ogen, staand of zittend, zo’n stenen beeldje of beeld maakt u even helemaal zen. Bent u meer een levensgenieter, dan maakt een happy boeddha u vast wel vrolijk. Of laat u zich vertederen door een jonge boeddha? Eén blik daarop maakt u dan ook vast weer blij.

Boeddha in de tuin. Kopen of cadeau doen?

Posters, mini beeldjes, alleen een hoofd of toch ‘ten voeten uit’. Boeddha’s zijn er in soorten en maten. Voor in de tuin zijn er grote boeddhabeelden tot meer dan een meter hoog. Liever wat meer ingetogen, dan kunt u een kleine boeddha centraal stellen in uw eigen tuindecoratie. Een mini-tempel op een bijzettafel, fraai dienblad of rustieke fruitkist. In de Tuin van V&D vindt u alles om de sfeer te creëren waar ú zich gelukkig bij voelt. En gaat u voor zekerheid? Doe uw boeddha dan toch maar cadeau binnen de familie, in plaats van hem voor uzelf te kopen.