Snoeischaren

Zoals u regelmatig naar de kapper gaat, heeft uw tuin ook af en toe behoefte aan een knipbeurt. Of het nu gaat om laaghangend fruit knippen of overhangende takken snoeien, met de snoeischaren in De Tuin van V&D vindt u het juiste tuingereedschap voor uw karwei. Snoeischaren zijn er in twee soorten: een snoeischaar in de vorm van een papegaaienbek is bestemd voor jong en fris groen. Zo’n ‘bypass’ snoeischaar snijdt aan twee kanten en geeft een mooie, rechte snede. Gaat u takken tot ca. 18 mm knippen of dood hout, kies dan een aambeeld-snoeischaar. Die heeft één (scherp) blad dat door het hout snijdt en uitkomt op een ‘aambeeld’.

Innovatieve scharen maken snoeien licht werk

Snoeischaren zijn er dus in soorten, maar ook in maten. V&D biedt u bovendien de keuze uit een paar supersterke merkfabrikanten. Uit het land van de eindeloze bossen, Finland, presenteert Fiskars een ruim assortiment superieur tuingereedschap: duurzaam en praktisch onverwoestbaar. Sommige van de Fiskar scharen beschikken over een innovatieve techniek. Neem bijvoorbeeld de Powerstep™ snoeischaar met zijn unieke stappen-mechanisme. Hiermee snoeit u in 1, 2 of 3 stappen, afhankelijk van de dikte van de tak. Dat vergt minder kracht en zorgt voor meer plezier bij en ván uw tuinarbeid.

Ook Gardena en WOLF-Garten verkopen snoeischaren waarmee u uw plant, struik of boom mooi in model houdt. Snoeit u ze op de juiste manier, dan bloeien ze mooier. Bij fruitbomen, of bijvoorbeeld druivenranken zorgt u met goed en tijdig snoeien zelfs voor meer opbrengst. Houd de snoeikalender dus goed in de gaten.

Handig: snoeischaren die zich aanpassen aan uw hand

Natuurlijk zijn er wat grotere en kleinere modellen snoeischaren. Wat ligt u lekker in de hand? Vindt u online kiezen lastig, bestelt u er dan gerust twee, vergelijk ze thuis en bepaal welke u behoudt - V&D doet niet moeilijk over retourneren (mits natuurlijk ongebruikt). Er zijn ook modellen waarvan u de grip eenvoudig naar uw hand zet. Letterlijk, zoals de Comfort snoeischaar van Gardena. Deze fabrikant biedt ook een Hefboomsnoeischaar waarmee u harde takken en twijgen gemakkelijk snoeit: activeer de Powerplus hefboomfunctieen u komt in 3 stappen door takken tot 25 mm. Kost wat meer geld, scheelt een hoop tijd en als u de schaar registreert ontvangt u maar liefst 25 jaar garantie!