Zomer sale

Keukenthermometers

Wie wel eens een aflevering kijkt van Gordon Ramsay’s ‘Hell’s Kitchen’ weet dat het er in de professionele keuken soms heet aan toe gaat. Spitsuur, bonnetjes stapelen zich op, stress. En toch moeten de gerechten er - liefst heerlijk - uit. Gogogo! Bij u thuis zal het er rustiger aan toegaan. Misschien bent u zelfs wel liefhebber van slow cooking? Een van de bereidingswijzen daarvan is ‘low temperature cooking’, ofwel vlees garen bij een lage temperatuur van bijvoorbeeld 60⁰C. Belangrijk is dan dat uw gerecht de juiste kerntemperatuur bereikt. Een kerntemperatuurmeter is dan een must. V&D biedt diverse analoge en digitale keukenthermometers, voor elke hobbykok wat wils.

Kernthermometer voor vlees, vis, wild, gevogelte

Sommige moderne (stoom)ovens hebben al een ingebouwde voedselthermometer. Heeft u die niet? Geen nood, bij V&D heeft u keuze uit diverse modellen keukenthermometers. Sommige steekt u in uw gerecht tijdens de (oven)bereiding; andere prikt u eenvoudig af en toe in uw gehaktbal in de pan. Neem de Easyline digitale vleesthermometer ‘maxi pen’: de lange rvs voeler beschermt u na gebruik met een pen-achtig hoesje. Met deze luxe vleesthermometer maakt u nooit meer te rouwe gehaktballen of te gaar vlees. Door de temperatuur in de gaten te houden is uw vlees keer op keer perfect. De digitale thermometer geeft temperaturen aan tussen de -50ºC en 200ºC. U prikt simpelweg de thermometer in het vlees en kijkt of het gaar is op het digitale display. De thermometer wordt geleverd met hoesje met handige clip.

Analoge of digitale keukenthermometers met bluetooth?

Er zijn genoeg goedkope vleesthermometers te koop. Bij V&D vindt u die ook: analoge versies in rvs, ‘zilver’ of wit, die meten tot 120ºC - met indicatie op welke temperatuur rund, schaap, geit, varken en kip (en soms vis) gaar zijn. U houdt dit zelf in de gaten.

Zoals V&D nu online actief is gaan we ook op kookgebied met onze tijd mee. Met de Mastrad thermometer met bluetooth kunt u op uw smartphone de temperatuur van uw voedsel in de gaten houden zonder daar zelf bij te zijn. U volgt dat tot ca 30m in de Cook'm app op uw telefoon. Geschikt voor gebruik van -40°c à +250°C. Ook met andere keukenthermometers volgt u het bereidingsproces digitaal en soms met een signaal.

Een heerlijke steak, exact medium of rare via een interactieve spijker

De Steak Champ vleesthermometer medium (of rare) zorgt ervoor dat u altijd een lekker medium (of rare) gebakken stukje vlees krijgt. U activeert hem met het bijgeleverde houdertje en steekt de ‘spijker’ in het midden van de biefstuk. Zodra de biefstuk medium gebakken is, gaat er een led lampje knipperen. Op dat moment haalt u het vlees van de warmtebron en legt u hem te rusten. Wanneer het lampje stopt met knipperen kan het vlees worden opgediend! SteakChamp is geprogrammeerd voor het meten van de temperatuur van rundvlees steaks. Maar kan ook gebruikt worden voor andere soorten vlees, zoals lamsvlees, eendenborst of vis.

Wie de hitte niet aankan, moet de keuken uit… Dat zal ú niet gebeuren met een van de prima vleesthermometers van V&D. Steek hem in uw winkelmand en weldra in uw nieuwe specialité du chef. Bon appetit!