shoppingweekend
1 | 1
Filters
Kleur
Prijs
-

Sjoelen

KLABAM! De sjoelsteen vliegt door de bak - een laatste poging om er nog ééntje door een poortje te krijgen. Of u sjoelen nu beschouwt als gezelschapsspel of als behendigheidssport, met z’n allen rond de sjoelbak hebt u altijd spannend plezier. Dertig stenen, vier poortjes, één gladde baan en een latje waar u uw stapeltjes sjoelschijven op kwijt kunt. Hopelijk zijn het er in uw tweede en derde beurt al een stuk minder.

Alles voor een heerlijk potje sjoelen

Veel hebt u voor een heerlijk potje sjoelen niet nodig: een goeie sjoelbak en voldoende schijven. Bij V&D vindt u beide: een complete wedstrijd sjoelbak of een losse set sjoelschijven. Onze sjoelstenen zijn ‘hol gedraaid’ en precies van het juiste formaat. Dus hebt u zelf al een sjoeltafel, maar ontbreekt er een sjoelsteen of zijn de sjoelschijven versleten? Bij vd.nl treft u het wel. Net als een prima tip voor een trage tafel. Is uw oude tafel wat stroef. Gebruik dan liever geen schoonmaakmiddel, was of meubelspray, want die trekken vuil aan. Beter wrijft u het glijvlak op met een wollen doek en wat aardappelmeel. Toch liever een nieuwe sjoelbak? Bij V&D hebt u hem zó in huis.

Sjoelen als wedstrijdsport

Met een wedstrijdsjoelbak, wat aanleg en flink oefenen, kunt u zichzelf of uw kinderen trainen voor echte sjoelwedstrijden. Eens in het jaar is er zelfs een wereldkampioenschap sjoelen, waaraan deelnemers uit landen meedoen waar sjoelen als behendigheidssport populair is. Naast Nederland, waar in 1978 het eerste WK plaatsvond, zijn dat o.a. België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. Neemt u dan meteen de officiële spelregels in acht, dus: komt een steen schuin of geheel op een andere terecht (de ‘bok’), dan mag die in dezelfde beurt niet nogmaals gespeeld worden. Datzelfde geldt voor een steen die tijdens het spel buiten de bak springt. Op wikipedia vindt u bovendien tal van spelvarianten voor sjoelen. Bij V&D koopt u een sjoelbak waarmee u deze allemaal kunt spelen.