0 Artikelen

Schuifpuzzels

Een doolhof van 30 bij 30 centimeter. En toch kan uw kleintje er eindeloos (leuk) in verdwalen. Met een superleuke houten schuifpuzzel van bijvoorbeeld Engelhart leert uw (klein)kindje vormen herkennen en oefent het spelenderwijs zijn of haar motoriek. Wat ziet het daar, hoe kan zo’n blauw vierkantje langs die gele driehoek? Ook de hand-oogcoördinatie wordt vanzelf zekerder naarmate de schuifpuzzel vorm aanneemt. Het telraam van Engelhart vraagt iets meer concentratie en is een leuke volgende stap.

Goki labyrint puzzel met knikkertjes

Voor kindjes vanaf 3 ontwikkelde Goki een houten labyrint puzzel. Het doel is om de kleine balletjes te navigeren langs de apen, vissen en vogels op het eiland. Of langs vreemde wezens en raketten in het heelal. Dit kan doordat het bord magnetisch is. Uw kindje houdt daarbij een staafje vast, wat een extra uitdaging vormt. Houten speelgoed is duurzaam, veilig maar vooral heel erg leuk!

Doolhof-puzzels in de lift

Een andere fabrikant die zich toelegt op ecologisch speelgoed is Jouéco. Hun doolhof puzzel is geen horizontaal labyrint, nee, de uitdaging hier is dat houten blokjes van verschillende kleuren en vormen ‘de lift’ moeten nemen langs stokjes met hindernissen. De gaten in de blokjes verschillen van elkaar, wat het een heel ‘gedraai-en-gekeer’ maakt. Welke kleine vingertjes vinden de juiste volgorde?! Met deze puzzel leren de allerkleinsten logisch nadenken en ontwikkelen ze hun ruimtelijk inzicht.