1 | 1

Blokkenpuzzels

Blokkenpuzzels zijn voor baby’s en peuters een geweldige uitdaging. Eén blokje heeft al zes interessante plaatjes, dus een blokkenpuzzel met 2 blokken, of een 4-blokken puzzel, levert al 12 of 24 verschillende uitkomsten op aan de bovenzijde. En dat maal vier, immers: elk blokje kan ook nog op om zijn as draaien. Gaat het u al draaien? Dan is het toch geweldig knap als uw (klein)kind dé oplossing vindt? Het leuke van puzzelen met blokken, is dat er altijd zes verschillende prachtige puzzelplaten zijn als uw kleintje de blokken goed legt. Zeker weten dat het daar super trots op is. Terecht ook!

Blokkenpuzzels: op tafel of in de hoogte

Een andere leuk gegeven van blokkenpuzzels is, dat ze niet alleen plat op tafel of de vloer kunnen worden gelegd, maar dat uw baby of peuter er ook mee kan stapelen. Dat is ietsje moeilijker omdat je dan moet starten met de juiste ‘basis’. Voor handjes die nog niet zó stabiel zijn, zijn er houten puzzelblokken met een gaatje er doorheen. Die insteekblokken glijden mooi om twee of drie staafjes heen, voor 4 of 9 blokken, bijvoorbeeld van Small Foot. Lukken die al mooi, dan is uw slimmerikje toe aan een volgende uitdaging. Bij V&D vindt u ook blokkenpuzzels met 16 , 20 of 24 blokken en natuurlijk met leuke thema’s: Cars, Donald Duck, Mickey, Nijntje en Woezel & Pip - blokkenpuzzels blijven boeien. Een bijzondere uitdaging voor kinderen vanaf 3 jaar biedt het merk Scratch. Hun houten ‘Puzzel & Roller Coaster Circus’ bevat 3 verschillende puzzels met een ingang en een uitgang voor een bal die als de puzzel klaar is, door een soort labyrint naar beneden rolt.

Koffertje met blokkenpuzzel

Een blokkenpuzzel cadeau doen, pakt altijd goed uit. Blokkenpuzzels zijn immers goed voor eindeloos speelplezier. Is het toch tijd om op te ruimen, dan pakken veel blokkenpuzzels ook weer goed in - in het koffertje of doosje waarin wij hem zó bij u thuisbezorgen, of waar u maar wilt.

De tip van V&D? U kunt al starten met een doosje van Melissa & Doug. Deze blokkenpuzzel heeft twee blokken, waarmee een peuter zes verschillende voertuigen legt. Is dat goed, dan hoort het direct het geluid dat het voertuig maakt! Werkt op AAA-batterijen. Of voor de afwisseling: de Moses staafjespuzzels met zes dierenpuzzels in een potje.