Shoppingweek

Memory

Wie kan zich nog herinneren dat hij of zij vroeger zelf Memory speelde? Dan heeft dit kinderspel kennelijk goed gewerkt. Voor kinderen is Memory een spel waarbij ze zich leren concentreren. Vindt maar eens twee dezelfde plaatjes in een veld van omgekeerde kaartjes. Natuurlijk is dat eerst een kwestie van geluk, maar hoe verder het spel vordert, des te meer plaatjes én combinaties er al eens voorbij kwamen. Waar lag die olifant, K3 heldin of tractor ook alweer? Onthoud u in ieder geval dat u bij V&D online een enorme keuze hebt aan Memory spellen voor kinderen. Daar de leukste uit kiezen vergt ook al de nodige concentratie. Succes!

Memory, de eerste stap in het geheugenpaleis

Naar het schijnt, is een mens jaarlijks gemiddeld veertig dagen bezig met het zoeken naar vergeten zaken. Ergens opgeborgen in uw hoofd, kunt er simpelweg niet bijkomen. Via eenvoudige technieken kunt u uw geheugen spectaculair verbeteren. Het bouwen van een geheugenpaleis is daar een voorbeeld van. U bedenkt stelselmatig een plek of een aantal plekken waar u informatie opbergt, die u wilt onthouden. Kijk maar eens op WikeHow ‘Een geheugenpaleis bouwen’ voor een helder stappenplan. Zoals met meer onderwerpen, geldt ook voor geheugensteuntjes: jong geleerd, oud gedaan. Een kinderspel als Memory helpt uw kind (en uzelf!) als geheugentrainer. Visualiseren, focus… en ondertussen benoemt u natuurlijk alle plaatjes, kleuren en begrippen die langskomen, zodat uw kleintje op een leuke manier zijn kennis en woordenschat uitbreidt. Maar laat kinderen vooral ook lekker samen stoeien rond een memoryspel. U hebt er zó een halfuurtje geen kind aan.

V&D online, een ‘trip down memory lane’

Terugdenken aan uw eigen jeugd is een mooi voorbeeld van een ‘trip down memory lane’: een denkbeeldig pad door het nostalgisch herinnerde verleden. Grote kans dat u in dat verleden ook al klant was bij V&D. Warenhuizen waren in de 20e eeuw dé plek waar u alles vond wat u zich maar kon wensen. De geschiedenis van Vroom & Dreesman gaat zelfs terug tot 1887. Memory lane staat ook synoniem voor ‘geheugensteuntje’. Prima als u uw familie en vrienden er aan herinnert dat V&D nu als online warenhuis het bezoeken waard is. Bijvoorbeeld voor het vinden van een leuk Memory spel, een memorabel cadeautje voor uw kind of kleinkind.