1 | 1

Educatieve spellen

Educatieve spellen zijn spellen waar iedereen wat van opsteekt. Terwijl de spanning stijgt, leren jong en oud spelenderwijs van alles over verschillende onderwerpen. Educatieve spellen zijn er rond allerlei thema’s en voor alle leeftijden. Zelfs de allerkleinsten, die nog niet naar school gaan, vinden het prachtig om via Electro te ontdekken wat ze allemaal al weten. En spellen over vormen en kleuren ontwikkelen zijn goed voor de ontwikkeling van hun fijne motoriek. Er zijn ook tal van pre school spellen waarmee u gezellig samen aan de slag kunt.

Spelend leren

Jong geleerd is oud gedaan. En spellen zijn een plezierige manier van educatie. Voor kinderen op de basisschool zijn er spellen over alle vakken die ze daar krijgen. Spellen over geschiedenis en topografie maken hen wereldwijs. Goochelen met getallen en letters vergroot hun woordenschat en kennis van rekenen. En de dokter in de dop leert op jonge leeftijd al van alles over het menselijk lichaam en wat gezondheid is. Zo leren is leuk. En zo hoort het ook. Spellen moeten vooral amuseren, want dan gaat het leren vanzelf.

Leerspellen maken leren leuk

Bij V&D online vindt u de spellendozen van Loco: educatieve spelletjes voor de basisschool voor alle groepen en van alle vakken. Rekenen, taal, aardrijkskunde, verkeer. Wat vindt uw kind moeilijk of juist boeiend? Maak er een spelletje van en leren wordt leuk. Leg de antwoordblokjes bij de Loco spellenbij de vragen en ontdek in een handomdraai of ze het juiste patroon vormen. Er zijn ook IQ spellen waarmee u samen vrolijk de strijd aanbindt. Durft u de uitdaging met uw kind of kleinkind aan?