03080200

0 Artikelen

Dobbelspellen

In het dobbelspel worden winst en verlies grotendeels bepaald door het geluk van de spelers. Hoe de dobbelsteen of dobbelstenen rollen, u hebt er nauwelijks invloed op. Even blazen in uw hand voor ‘good luck’, of drie keer schudden voor u gooit? Het blijft een spannend spel, dobbelen. Zeker als spelers, in een casino, geld inzetten; het blijft een gok.

Dobbelen, spelen met geluk

In goed gezelschap dobbelen, spelen om de knikkers of de eer - het is van alle tijden. Al zo’n 5000 jaar geleden speelde de elite in Perzië triktrak, waarbij een dobbelsteen mede hun fortuin bepaalde. Wie niet goed weet wat hij moet kiezen, kan een geldstuk opgooien: kop of munt. Maar ook de uitkomst van een dobbelsteen is voor velen bepalend.

Dobbelen als gezelschapsspel

Scoreblok bij de hand, even schudden met de pokerbeker, en…Een grote straat, full house, yatzee! Speel een paar spannende potjes met de familie of vrienden. Met een dobbelbak voorkomt u dat de stenen door de kamer vliegen. Een klassieke dobbelsteen kent zes vlakken. Tegenwoordig zijn er ook 10 zijdige dobbelstenen en varianten hierop. Zo kunt u blijven gooien. Veel geluk!