Shopping Weekend
1 | 89
Filters
Merk
Prijs
-
€4 Stapelvoordeel
€4 Stapelvoordeel
€4 Stapelvoordeel
28%
€4 Stapelvoordeel
€4 Stapelvoordeel
€4 Stapelvoordeel
€4 Stapelvoordeel

Bordspellen

Bordspellen zijn synoniem met gezelligheid. Of bent u zo iemand, die zich behoorlijk kan opwinden als het een keertje tegenzit? Ach mens, erger je niet! Het is maar een spelletje. En met een beetje geluk, of wat meer wijsheid, gaat u er volgende keer met de winst vandoor. Het best verkochte bordspel allertijden is Monopoly. Sinds het in 1935 op de markt kwam, zijn er al meer dan 200 miljoen exemplaren van verkocht. Inmiddels in diverse edities, bijvoorbeeld voor kinderen, of met straten uit de hele wereld. De Nederlandse versie was wel aan inflatie onderhevig: waar vroeger werd afgerekend vanaf 1 gulden, gaan de straten en hotels later van de hand met biljetten van duizenden euro’s. Wat een rijkdom!

Bordspellen voor de hele familie

Spelletjes zijn populair bij de jeugd. Op de pc of hun mobiel kunnen kinderen hun lol op. En toch… Zet ze met de familie rond de tafel en voor u het weet, zijn ze de volwassenen de baas. Soms speelt geluk een belangrijke factor, zoals bij Ganzenbord - een spel dat dateert uit de 15e eeuw. Bij andere spellen gaat het om de kennis die je aan boord hebt, bijvoorbeeld bij trivia spellen zoals Triviant. Met weer andere spellen gaat het erom dat de spelers strategisch slimme keuzes maken en scherp onderhandelen. De Kolonisten van Catan dankt hieraan zijn populariteit. Tip: bent u meer een team player? Dan is Het Verboden Eiland een mooi voorbeeld van een ‘coöperatief’ spel. Juist wanneer spelers goed samenwerken, kunnen ze op tijd ontsnappen voor het eiland onder water verdwijnt.

Populaire bordspellen van nu

Het leuke van bordspellen is dat er elk jaar weer bij komen. Van bordspellen die zijn gebaseerd op populaire games tot familiespellen waarbij je van alles leert over de geschiedenis of sport. Bent u met het hele gezin, of zoekt een spel voor 2 personen? Geïnteresseerd in een gezelschapsspel voor een regenachtige zondag of voor tijdens een zonnige reis? Bordspellen zijn er - ook in reiseditie - te kust en te keur.