OP=OP
1 | 1

Domino

Tijdens de laatste Domino Day op de Tros televisie vielen er 4.491.863 dominostenen, een record dat tot vandaag in het Guinness Book of Records staat. Wilt u ook zo'n uitdaging aangaan, kijk dan bij Domino Express. Bij domino als gezelschapsspel leggen de spelers de stenen gewoon plat neer en zijn het er een heel stuk minder. Domino is een spannend spel voor de hele familie, waarvoor verschillende speelwijzen bestaan.

Domino spelen voor jong en oud

In de ‘officiële’ versie is domino een gezelschapsspel van 2 tot 8 personen vanaf ongeveer 8 jaar oud. Toch beleven ook jongere kinderen al veel plezier aan een spelletje domino. In dat geval gaat het vooral om het aanleggen van dominokaarten - bijvoorbeeld met de karakters van Kikker, the Lion King of Cars. Houdt u meer van houten speelgoed voor uw kind dan is er een leuk Dikke Dieren dominospel. Bij V&D online vindt u dominospellen voor kinderen vanaf 3 jaar en versies vanaf 6 jaar.

Domino wordt al eeuwenlang gespeeld, over de hele wereld, maar is vooral populair in de Caribische landen en in Latijns-Amerika. Waar de stenen vroeger wel van steen of ivoor werden gemaakt, zijn moderne dominostenen van hout of kunststof. Een milieuvriendelijke variant is een bamboe dominospel met stenen van deze bijzonder snel groeiende houtsoort. Er zijn eenvoudige, goedkope domino-doosjes en luxe dominosets in een beklede koffer. Een bijzondere variant is Driehoek domino. Hierbij gaat het erom dat spelers driehoeken met de goede kleuren aan elkaar leggen. Het resultaat levert mooie figuren op. Driehoek domino bevordert ruimtelijk inzicht en behendigheid en is door het gebruik van kleuren geschikt voor zowel jong als oud.

Domino dankzij Marco Polo?

De oorsprong van domino blijft een mysterie. Er wordt wel beweerd dat ontdekkingsreiziger Marco Polo het spel aantrof bij zijn reizen naar China en het daarvandaan meenam naar zijn moederland. In dat geval mogen we hem niet alleen bedanken voor het heerlijke ijs dat hij in Italië introduceerde, maar dus ook voor domino, een boeiend gezelschapsspel voor het hele gezin. Maar gaat u nou niet aan de stenen likken alstublieft.