Beauty Week!
0 Artikelen

Insteekmozaïek

Steek voldoende gekleurde pinnetjes in een plaat, ook wel ‘pegs’ genoemd, en u ziet voor uw ogen een compleet portret tot leven komen. Zoals een digitale foto tegenwoordig is opgebouwd uit pixels, kunt u met pixel art via een beperkte hoeveelheid verschillende kleuren met veel pinnetjes toch een levensechte voorstelling opbouwen. Zo’n constructie verbaast uw familie en vrienden als ze er van dichtbij naar kijken: hè, is dat eigenlijk een insteekmozaïek met allemaal pinnetjes? Gaaf! Bij V&D vindt u insteekmozaïeken in tientallen voorstellingen, ook voor kleine vingertjes, of beter, voor de vingertjes van uw kleine. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

Insteekknopjes voor een machtig mooi mozaïek

Quercetti biedt tal van mooie mozaïeken voor kinderen vanaf 18 maanden. Hun Fantacolor Baby serie start met 24 grote pins waarmee de allerkleinste vingertjes mooie mozaïek figuurtjes bij elkaar steken. Miniland noemt zijn insteekknopjes ‘superpegs’, die er ook zijn in verschillende vormen en kleuren. Bij Quercetti is de Fantacolor serie er voor diverse leeftijden: de Portable met een handig handvat en de Design tot 300 pinnetjes. Kinderen ontwerpen de mooiste figuren door de kleurrijke pinnen op de juiste plek in het bord te drukken. Ze ontwikkelen hiermee direct hun oog-handcoördinatie en leren kleuren herkennen. Is de afbeelding klaar, dan gaan de pinnetjes veilig terug in een stevig doosje. Of krijgt het mozaïek-schilderijtje een mooi plekje aan de muur of op een plankje in de kinderkamer?Behalve in kunststof, is er ook insteekmozaïek van hout, van Goula.

Naarmate de kinderen ouder worden, tussen 5-12 jaar, kunnen ze kleinere mozaïek pinnetjes aan en hebben ze ook meer geduld om een mooie afbeelding af te maken: neem bijvoorbeeld zo’n pixel mandela. Of kijk eens naar de Disney pixel met 6000 pins. Met dit pakket van Quercetti maak je het mooiste portret van Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Katrien Duck. Door gebruik te maken van slechts negen kleuren, creëer je een prachtig kleureneffect.

Pixel art voor een foto-echt resultaat

Oudere kinderen, maar ook volwassenen, met voldoende geduld beleven veel plezier met het nauwkeurig insteken van pixels of ‘PhotoPearls’ op een kleinere of grotere grondplaat. Sommige hebben een mooie lijstje, waarmee u een creatie zo kan neerzetten of ophangen. Zowel Quercetti als fabrikant Goliath biedt de mogelijkheid om een eigen favoriete foto’s om te toveren tot een waar pixel art kunstwerk. Goliath levert er software bij, bij Quercetti gaat u naar hun speciale website, uploadt u uw foto en print het te gebruiken voorbeeld uit. Het voorbeeld legt u gemakkelijk over het insteekbord; druk de pinnetjes op de juiste plaats en zie beetje bij beetje de foto tot leven komen.

Ook als u nog even niet toe bent aan eigen foto’s kunt u pixel portretten van mozaïek pinnetjes maken die op afstand bijna niet van een foto of gedrukte poster zijn te onderscheiden. Van Pixel art set met 10800 pins voor een tijgerkop, tot de 70-in-1 Pixel art 16 megadoos van Quercetti, met zeventig verschillende voorstellingen voor eindeloos plezier voor puzzelaars van 9-99 jaar.