Mid Season Sale

Cobi

Cobi Historical bouwpakket ORP Orzel 1240-delig 4808

61.85
nog 2 beschikbaar

Binnen 1-2 werkdagen in huis.

Verkoop door tombv


Beschrijving
Cobi Historical Collection ORP Orzel bouwpakket

Een van de modernste onderzeeërs in de geallieerde vloten bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, twee Poolse Orzel-klasse schepen, ORP Orzel en ORP Sęp, werden gebouwd door de Koninklijke Maatschappij de Schelde uit Vlissingen.

De bouw van de Orzel begon in augustus 1936 en werd afgerond op 26 januari 1939. Op 2 februari 1939 werd het schip in dienst genomen bij de Poolse marine. Tijdens de Duitse inval in Polen in 1939 voerde de Orzel samen met de andere Poolse onderzeeboten plan Worek uit. Tijdens een van de patrouilles van plan Worek werd de commandant van de Orzeł Kloczkowski onwel en wenste te worden afgezet in de haven van Tallinn dat in het Neutrale Estland lag. Liggend in de Estse haven werd de Orzel, door de Estse overheid, in beslag genomen en ontwapend. Hetzelfde weekend als van de inbeslagname wist de bemanning van de Orzeł met het schip te ontsnappen en uiteindelijk uit te wijken naar het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk voerde de Orzeł zeven oorlogspatrouilles uit voor de Zweedse kust. Tijdens een van deze patrouilles wist de Orzeł een Duits troepentransportschip tot zinken te brengen. Van de zevende patrouille keerde het schip nooit terug, het vermoeden bestaat dat de Orzeł op een mijn is gelopen.

Deze set is een prachtige toevoeging aan de uitgebreide reeks COBI-bouwstenen! Het is eenvoudig te bouwen en bevat veel extra elementen waarmee de bouwer creatief kan zijn.

Specificaties:
COBI 4808
Kleur: groen, rood
Geslacht: jongens
Materiaal: kunststof
Afmetingen: 840 x 70 x 175 mm
Leeftijd: vanaf 3 jaar

Inhoud:
1240 Bouwsteentjes
Meer Minder

Specificaties
Kleur Groen
Materiaal Kunststof
EAN 5902251048082
Productnummer 347215

Verzenden

Artikelen worden gratis verzonden bij een bestelling van meer dan 20,- euro. Is je orderbedrag lager, dan zijn de verzendkosten 3,95. De bezorging van je pakket wordt doorgaans verzorgd door PostNL, DHL of DPD. In de meeste gevallen ontvang je per email een Track & Trace code zodat je precies weet waar je pakketje is. Je kunt in je account altijd de status van je bestelling bekijken.

Op dit moment is het niet mogelijk om je pakket af te halen bij een servicepunt.

Verzending naar het buitenland is op dit moment nog niet mogelijk.


Retourneren

Voor alle artikelen heb je minimaal 14 dagen bedenktijd.

Terugsturen is vrijwel altijd gratis. Hoe je dit specifieke artikel kunt retourneren kun je hier vinden. Er zijn enkele logische uitzonderingen. Deze vind je onder "uitzonderingen herroepingsrecht".