Shopping Weekend

Speelkleden en Babygyms

Is uw baby wakker en uitgekeken op zijn bedje en de mobiel die erboven hangt? Dan is het tijd voor wat anders. De allerkleinsten legt u dan heerlijk op een zacht speelkleed bij u in de buurt. Misschien in de box of gewoon op de vloer. Zo’n speelmat is er in verschillende soorten. Op zo’n echt zacht gevoerde babymat met een vrolijke opdruk (bijvoorbeeld van boerderijdieren) kan uw schatje lekker liggen of een beetje omrollen. Wilt u nu juist dat uw kindje zich comfortabel geborgen weet - en u bovendien - dan is een zogenaamd speelnest een nieuwe vorm waarin u op uw babytje past. Kijk maar eens naar het ‘auto’ speelnest en een speelnest met een boerderij (met of zonder babygym) dat bij V&D in de boom hangt.

Speelkleden met een plattegrond

Kan uw peuter al kruipen en zitten dan is een speelkleed met een plattegrond leuk. Een paar autootjes erbij en rijden maar - ondertussen leert en oefent het van alles: oog-hand coördinatie, kruipen, avonturen bedenken - misschien wel met een vriendje? Sevi levert zo’n speelkleed compleet met bijpassende autootjes en verkeersborden. Er zijn ook speelkleden met een treinbaan, of legt u een boerderij over de vloer of een kleed met een manage?

Interactie op het speelkleed: babygym of elektronica?

Is kruipen nog een brug te ver, dan komt een babygym goed van pas. Zo’n baby trimtoestel is voorzien van allerlei stimulerende hangertjes en vormpjes, waar uw kleintje zijn handjes naar kan uitstrekken of haar voetjes tegenaan schopt. De meesten zijn van hout, soms in vrolijke kleuren, maar er zijn ook houten babygyms met naturel kleuren. Bekijk gerust eens de verschillende uitvoeringen van de Heimess babygyms: sommige zijn in hoogte verstelbaar en de 3-in-1 babygym met wieltjes dient ook als loophulpje en (later) als kapstokje.

Speeltoestellen voor babys zijn al lang niet meer alleen voor kijken en voelen. Zowel speciale speelkleden als diverse bonte babygyms zijn er inmiddels met allerlei geluidjes die uw kindje stimuleren met luisteren. Druk of stap op de juiste knop en Dans & Leer met de VTech muziekmat. Ook Studio 100 presenteert een interactieve speelmat Bumba; de mat komt tot leven als uw kleintje eroverheen loopt of danst. Iets dergelijks doet de Fisher-Price 3-in-1 muzikale babygym. Rust, reinheid en regelmaat? Of ritme, rappen en roffelen. Bij V&D vindt u de babygym of het speelkleed naar úw smaak en behoefte.