Hobbelpaarden en andere hobbelfiguren

Een hobbelpaard is een van de klassiekers onder het baby- en peuterspeelgoed. Hortsik, hobbel-de-bobbel daar kom ik al aan! Geweldig als u toekijkt hoe uw kindje met heen en weer leunen zijn hobbelpaardje in beweging krijgt en daar superveel plezier aan beleeft. Zit het wel stevig? Bij V&D hebben we altijd een passend paardje voor uw kleintje. Van een zacht pluche hobbelpaard met een zitje of leuning tot en met een bijna levensgrote pony of eenhoorn waar een peuter echt mee vooruit kan in de huiskamer of zelfs in de tuin. Hebt u niks met paarden, dan geen nood: er zijn ook andere hobbelfiguren te koop bij V&D.

Houten hobbelfiguren of toch pluche of plastic?

Is uw houten hobbelpaardje voorzien van een zitje of leuning, dan valt uw (klein)kindje er niet zo maar af. Small Foot, bekend van zijn houten speelgoed, heeft er verschillende, ook met een stoffen bekleding. Of kiest u toch voor een wat realistischer pluche paardje? Met of zonder stijgbeugels, uw sheriff of cowgirl kan zo’n hobbelpaard de sporen geven. Zacht en kleurrijk is ook het Rupsje nooit genoeg hobbelbeest. Of de Ezel schommelstoel voor peuters. Wilt u eens wat anders, kijk dan eens naar het heerlijk zachte hobbelschaap, met wieltjes! U kunt dit van zijn schommel-onderstel halen waarna uw kindje u het nakijken geeft.

Kent u die uitdrukking: over het paard tillen? Pas maar dat u uw (klein)kind niet té veel verwend, met Flits het paard of de roze-witte eenhoorn van Small Foot. 90 cm hoog en voorzien van wieltjes in plaats van een schommel beschikken deze levensgrote dieren over een slim mechanisme dat uw kindje met zijn voeten bedient. Zo kan het op eigen kracht vooruit komen en naar links of rechts sturen. Voor binnen of buiten. Bestemming bereikt? Dat is een klopje op de hals waard - op dat heerlijk zachte velletje van Flits of de eenhoorn.

Vespa Hobbelscooter of stoere hobbelmotor

Houdt u wel van hout, maar niet zo van maar 1 paardenkracht? Dan geeft u met een houten hobbel scooter in retro-Vespa look of een stoere ‘Amerikaanse’ motorfiets van hout een mooi hobbelfiguur cadeau. Anders stoer is het speelgoed van Fat Brain Toys . Deze eigenwijze fabrikant werkt veelal met cool zacht kunststof en ontwikkelde als hobbelspeelgoed een Teeter Popper balansbord. Helemaal te ‘wow’ voor aankomende surf-, snow- en longboarders.

Hebt u er meer dan één die graag wil hobbelen? Een hobbelpaard voor twee kinderen zou misschien nog passen, maar met de Paradiso Toys rolwip Krokodil bijt u raak. In het midden fungeert deze als hobbelfiguur voor één persoon, maar komt er een vriendje spelen - laat ze lekker plaatsnemen aan de uiteinden en het op-en-neer wippen kan beginnen. Ook een hobbelfiguur voor twee personen vindt u dus op de speelgoedafdeling van V&D. Zo uitgezocht, zo thuisbezorgd. En gratis vanaf 20.- Service!