0 Artikelen

Rubik’s cube

De Hongaarse professor (en architect) Ernö Rubik ontwikkelde zijn ‘Magic Cube’ in 1974. Vaak gekopieerd, is een originele Rubik’s Cube de heilige graal voor elke breinbreker fanaat. Er is maar één oplossing: wanneer de 6 vlakken uniform gekleurd zijn. Hoeveel verschillende uitgangssituaties er zijn, vergt een ingewikkelde berekening. Die komt neer op een getal boven de 43 met 18 nullen! Als we de vlakken van die 43 ‘quintillion’ kubussen plat leggen kunnen we de aarde daar 275 keer mee bedekken. En toch zijn er mensen die uit al die mogelijkheden dé oplossing binnen een paar seconden vinden. Overigens staat het record niet op naam van een mens: een robot deed er in 2016 slechts 0,637 seconden over.

Rubik’s cube in alle mogelijk vormen en maten

Bij V&D, uw warenhuis op het web, vindt u allerlei afgeleide varianten van Rubik’s Cube, bijvoorbeeld die van Jumbo. Van 2x2 en 3x3 tot 4x4. In de kleinste vorm als Junior uitvoering of in 3x3 als Mini Cube sleutelhanger om onderweg lekker mee te oefenen. Draaien en keren kunnen uw kids nu ook met de Magic puzzle. Maken ze een hondje, een cirkel of een cobra... het prikkelt hun fantasie! Nu ook in coole zilveren uitvoering. Rubik's Race is een razendsnel spel voor twee spelers, vanaf 5 jaar. Laat die hersens en vingers maar racen! Schuif de negen gekleurde stenen in het juiste kleurenpatroon en win dit denkspel van 10 minuten.

Rubik en V&D online - een uitdagende puzzel die nooit verveelt

V&D puzzelt voortdurend om u het beste aanbod te leveren in ons warenhuis op het web. Het zijn vast geen 43 quintillion producten. Toch maken wij het u graag gemakkelijk met een ruime keus binnen diverse interessegebieden: van mode tot gezondheid; van familie tot sport en met van alles voor thuis, uw tuin of op reis. Kijk zeker ook even bij onze Sale! U vindt er vast een aanbieding waar u blij van wordt. Of iemand anders blij mee verrast. Hoe u het wendt, keert, of draait - met V&D online vindt u altijd een oplossing.