03081012

0 Artikelen

Breinbrekers

De een puzzelt met stukjes, de ander laat zijn hersens kraken tijdens het oplossen van een breinbreker. Breinbrekers kunnen nuttig zijn als braintrainer; ze zijn ook gewoon leuk en geweldig uitdagend als u houdt van inzicht spelletjes spelen. Stimuleer uw intelligentie, laat die grijze cellen maar werken terwijl u zich buigt over een hersenkraker van die gekrulde metalen puzzels van Johntoy. Ogenschijnlijk simpel, verduveld verraderlijk - hoe krijgt u ze los, hoe weer vast? Ook verkrijgbaar als Einstein verzameling van Professor Puzzle.

Breinbrekers zoals Rubik’s Cube

In 1974 ontwikkelde Professor Rubik zijn Magic Cube, die in de jaren 80 bekend werd als de Rubik’s cube. Deze kubus met zes gekleurde vlakken van 3x3 blokjes vormt sindsdien inspiratie voor diverse andere breinbrekers. Zoals Rubik’s in pyramide vorm of stervormig, als Rubiks slang of zelfs in de vorm van een bal. Draaien, wenden, keren - met veel oefenen (en wat filmpjes op YouTube) zult u het vanzelf wel leren. Toch is geen mens in staat het Guinness Book record met de Rubik’s Cube te verbeteren; dat werd in 2016 gesteld op 0,637 seconden door een robot…

Breinbrekers van hout, metaal, kunststof, bamboe…

Behalve ijzeren ringen in/uit elkaar wurmen en draaien aan een kunststof kubus, kunt u letterlijk puzzelen met houten tangram stenen - Japanners braken hierover al eeuwen hun hoofd. Modern zijn de 3D raadsels waarbij u een constructie in elkaar moet zetten. Smart Games heeft voor de allerkleinsten heerlijk uitdagende puzzels die hun ruimtelijk inzicht bevorderen. En wie uitdagend duurzaam speelgoed zoekt, koopt bij V&D online een mooie houten denkpuzzel, of een breinbreker van bamboe waar u even flink op moet kauwen. Hoe steekt die IQ puzzel nou in elkaar? Be Clever! U vindt daarvan bij ons houten smart puzzels in diverse kleuren.

Ook in vrolijke kleuren is RushHour: een compact (reis)spel met al maar meer uitdaging. Steeds meer auto’s en vrachtwagens versperren de weg naar de uitgang. Wie speelt dit file-spel in de minste zetten tot een goed einde? Van hout en touw tot plastic fantastic, het V&D warenhuis op het web biedt voor jong en oud een geweldige keus aan breinbrekers, hersenkrakers en mind games. Wij dagen u uit! Kijk er van alle kanten naar en vind het passende denkspel cadeau voor uzelf, uw familie of vrienden.