1 | 1

Espressomachines

Een mooie espresso kenmerkt zich door een chique schuimlaagje. Niet van geklopte melk, want dan spreken we van een cappuccino of latte macchiato. Ook heerlijk, tenminste als aan de basis ervan alsnog zo’n heerlijk kopje sterke koffie staat… En zo zijn weer terug bij de espresso, met een mooi schuimlaagje. Een van de iconen van La Dolce Vita in Italië. Het geheim van zo’n mooi laagje zit onder andere in de druk waarmee de machine het hete water door de zeer fijngemalen koffie perst. Vuistregel is dat die minimaal 15 bar is. Vraagt een willekeurige ‘barista’ en hij kan u er uren over vertellen. En de lekkerste koffie voorschotelen.

Piston-machines voor de echte espressobeleving

Terwijl er ook volautomatische espressomachines voor thuis zijn, van dik boven de 1000 euro, zult u in de eerste de beste bar in Rome vermoedelijk alleen ‘piston-machines’ vinden. De piston is het opzetstuk voor een afgestreken hoeveelheid espresso koffiepoeder - even aandrukken en hup in één draai op de machine! Klein kopje eronder en druppelen maar. Bij V&D hebben we verschillende espressomachines voor u geselecteerd, met een piston. De meesten inclusief handige extra’s, waarmee u ook zó een heerlijke cappuccino bereidt. SMEG en Boretti zijn topmerken voor espressomachines die niet alleen heerlijke koffie zetten, maar ook prachtig staan op het aanrecht van elke klassieke of moderne keuken.

Espressomachines zonder stekker

Ook bijzonder fraai om te zien en om zelf heerlijke espresso mee te maken, zijn de ROK espressomakers. Zonder stekker! Classic of met kleurig rood Koper zijn dit machines die wel wat lijken op zo’n handige kurkentrekker voor wijn. Geleverd in een prachtige (geschenk) verpakking, inclusief melkopschuimer, piston en schepje is dit een schitterend cadeau. Wie verblijdt u ermee? Uw partner, familie, een vriend? Of lekker uzelf? In plaats van de kurk uit de fles, perst u nu zelf de koffie in uw glas - met de twee handles aan de zijkant. Spectaculair en smakelijk. En dankzij de melkopschuimer tovert u een espresso in een wip om in een heerlijke cappuccino of latte! Een ook voor de prijs hoeft u het te ‘latten’. Voordelig bij V&D online en gratis bij u thuisbezorgd.