Blenders

Schillen, hakken, snijden, storten. Deksel op de machine en PRRRRR! In een paar seconden hebt u een heerlijk verantwoord tussendoortje. De blender is misschien wel een van de gezondste keukenapparaten in ons warenhuis op het web. En waarom niet ook bij ú Thuis. Met een blender verwerkt u alle mogelijke verse ingrediënten tot een smakelijke smoothie. Inspiratie nodig? Hieronder vindt u drie recepten. En in onze V&D webshop koopt u de perfecte blender waarmee u eindeloos varieert.

De beste blenders voor sporters en genieters

Het door elkaar mengen van fruit, groenten en/of zuivel tot een smoothie is als moderne trend overgewaaid uit Amerika. Toch kende keukenmachines in de jaren 60 al een opzetstuk voor een blender. Later (en nog steeds) werd de staafmixer populair en nu dus de losstaande blender. Alle bekende keukenmerken hebben een blender in het assortiment. SMEG, Bodum, Boretti, WMF, Magimix. U vindt ze bij V&D online. De beste blender? Dat is een kwestie van smaak - net als wat u lekker vindt om ermee te bereiden. Sporters bereiden met een blender snel een smoothie voor meer energie, of bevorderen hun herstel met een mix rijk aan koolhydraten en eiwitten. Genieters puzzelen de lekkerste ingrediënten bij elkaar, in de blender, action! Smullen maar. En is het zomerfruit op? Met een blender kunt u het hele jaar vooruit. Zie de recepten hierna en bedenk dat V&D blenders te koop heeft die u stuk voor stuk makkelijk schoonmaakt. En net zo makkelijk bestelt via vd.nl.

3 recepten smoothies uit de blender

Sport-shake | Graag meer uithoudingsvermogen? Met bieten gaat u gemiddeld 16% langer door - ze bevatten namelijk nitraten, voor een beter zuurstofverbruik. Dus, neem 4 gekookte bieten - 350 gram frambozen - 1 limoen - 400 ml kokoswater. Goed voor 2 smoothies én een persoonlijk record.

Ontbijt-smoothie | Geen zin in een boterham? Een snel ontbijt uit de blender maakt u zó: neem 225 ml vanille sojamelk - 100 gr zwarte bessen - ‘n halve banaan - 75 gr havermout. Mixen maar en tot de lunch kunt u er weer tegenaan.

Winter-smoothie | R in de maand? Prrrima! Geniet van een winter-mixdrank ‘on ice’: neem 2 rijpe peren in stukjes - theelepel gember - 1 banaan - 250 ml melk - 4 tot 6 ijsblokjes. Mix uw smoothyie fijn in de blender en presenteer hem in een glas met wat kaneel ‘on top’. Cool!