0 Artikelen

4K Ultra HD tv

Veel - meer - meest… televisies met een Ultra HD resolutie bieden u een ongelooflijk scherp beeld: 4x scherper dan de Full HD tv’s die nu op de markt zijn. De UHD of 4K televisies hebben 3840 x 2160 pixels maar om deze optimaal tot hun recht te laten komen, zijn er ook uitzendingen of gegevensdragers nodig met een 4K resolutie. Producenten zijn daar wel mee bezig, maar op dit moment is het aantal zenders met 4K content nog beperkt, waarbij Netflix een voortrekkersrol vervult. Toch zien we nieuwe standaarden steeds verder opschalen, dus koopt u een UHD televisie dan bent u klaar voor de toekomst. Bovendien, verschillende modellen Ultra HD tv’s kunnen het huidige signaal al ‘verbeteren’ richting 4K kwaliteit en dus een scherper beeld. Werpt u een blik in de toekomst? Op VD.nl vindt u een haarscherp aanbod van de nieuwste 4K Ultra HD televisies. En wij bezorgen uw nieuwe tv veilig en snel bij u thuis.

Ultra HD best betaalbaar

Het relatief nieuwe merk Salora toont aan dat haarscherpe beelden goed samengaan met messcherpe prijzen. Een 43 inch 4K tv koopt u al voor ruim onder de 400.-; goed voor 1,09 m diagonaal kijkplezier. Mag het wat meer zijn? Bij V&D vindt u ook een Super UHD tv die 4x zo groot is: maar liefst 218 cm (86 inch) meet het beeldscherm van het 4K topmodel van LG van hoek-tot-hoek. Een thuisbioscoop ervaring van ongekende klasse. Niet voor niets verdiende LG hiermee het predicaat ‘Netflix Recommended TV’s’. Natuurlijk vindt u ook Samsung en Sony met Ultra HD televisies op de afdeling high end beeld & geluid van V&D. Net als de serene klasse van Loewe en de unieke ambient lighting 4K tv’s van Philips. Die projecteert de kleuren van uw beeldscherm op de muur erachter voor een nog groter ‘dichtbij’ effect. Zet u uw 4K tv op een sierlijke poot of hangt u hem ‘onzichtbaar’ stevig aan de muur? Ook daar vindt u bij V&D slimme oplossingen voor. Bijvoorbeeld de flat panel muursteunen van Newstar.

Een 4K Ultra HD TV van formaat - maar welk formaat?

4K TV’s zijn er dus vanaf 43” (bijna 109 cm) beelddiagonaal tot en met 86”. Bij 4K blijft een (groot) scherm zelfs dichtbij nog scherp, toch vraagt u zich misschien af wat een gepaste afstand is en daarmee de juiste maat van uw UHD tv. Ideaal is een scherm dat uw gezichtsveld vult. Houdt u deze vuistregel aan voor de diameter van uw scherm dan zit u goed: meet de kijkafstand tot uw tv (in centimeters) en deel deze door 2,5. Staat uw tv op 3,50 meter dan is een beelddiameter van 137 cm prima. De meeste fabrikanten vermelden de diameter overigens in inches (1 inch = 2,5 cm). Dus bij 3,50 m afstand past een 55” beeldscherm. Een super 86” scherm bekijkt u best van een gepaste afstand van ruim 5 meter...

Waar let u nog meer op bij het kiezen van een nieuwe 4K UHD TV?

Wie houdt van sport en andere snelle actiescènes let behalve de scherpte ook op de snelheid waarmee de tv beeldovergangen opbouwt. Dit wordt uitgedrukt in Hz (het aantal beelden per seconde). Hoe meer Hz hoe vloeiender de beelden. Kijk ook even naar hoeveel apparaten u op uw nieuwe UHD TV wilt aansluiten, via een HDMI-ingang. Hebt u een home cinema set, een spelcomputer, misschien nog een CD- of blue ray spelers, of overweegt u zoiets in de toekomst? Dan zijn 3 HDMI-aansluitingen zeker geen overbodige luxe.

Naast Ultra HD TV’s vindt u binnen de Elektronica afdeling van V&D online ook scherpgeprijsde LED TV’s en zelfs de weergaloze OLED TV’s met ‘organische’ LED’s. Wat u ook kiest, V&D levert uw nieuwe tv razendsnel, veilig bij u aan huis, zonder bezorgkosten.