Pagina 1 | 1

Sweater

Het woord sweater komt oorspronkelijk uit Engeland, ook wel sweatshirt, en werd vooral gebruikt voor sportdoeleinden. De naam van het kledingstuk is afgeleid van het woord zweet, omdat wij tijdens het sporten transpireren. Tegenwoordig wordt de sweater niet alleen gedragen met sportactiviteiten, maar is het een alledaags kledingstuk.

Trui of sweater?

De grenslijn tussen een sweater en een trui is flinterdun. De letterlijke vertaling van ‘sweater’ is trui, maar in Nederland wordt er vooral de variant van katoen mee bedoeld. Een sweater heeft lange mouwen en vaak een hooggesloten ronde hals. Ook is de collectie sweaters op vd.nl net iets sportiever dan de truien die aangeboden worden. De sweaters met capuchon, oftewel hoodie, zijn de meest sportieve variant van de sweater. Bij V&D vindt u deze bij de merken Junarose en Pieces.

Uniseks

Sweaters kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Het komt vaak voor dat mannen en vrouwen precies dezelfde sweaters kopen. Een dames sweater in het zwart kent vrijwel geen verschil met een zwarte heren sweater.

Fleurig en vol kleur

De merken Coolcat, Vila en Object houden van kleur. Felle kleuren komen voor in de collecties van deze merken. Perfect te combineren met een jeans. Zo vrolijkt u een simpele outfit op met een leuke kleur. Ook kunt u de sweater natuurlijk aantrekken met een sportbroek of legging. Zeker weten dat u de show steelt in de sportschool.