Mid Season Sale
1 | 1

De kou trotseren met de parka jas

Een parka en een winterjas worden vaak in één adem genoemd. Alleen is een parka vaak langer dan een normale winterjas. De lengte van een dames winterjas stopt in veel gevallen vaak rond de heupen, terwijl de parka jas juist een stuk langer is. Sommige parka modellen reiken zelfs tot aan de knieën.

Waar komt de parka jas vandaan?

De parka jas kennen wij inmiddels wel, en zeker in de winter zien we de jas altijd weer terugkomen in verschillende damescollecties. Maar waar komt de parka jas eigenlijk vandaan? De parka jas is vanuit Amerika komen overwaaien naar ons kikkerlandje. De jas is perfect voor de koude winterdagen. Het woord parka komt oorspronkelijk uit de taal van de Ungangan; een volk woonachtig op de Aleoeten, een eilandengroep in het noorden van de Grote Oceaan, gelegen tussen Amerika en Rusland. Deze eilandengroep behoort nu tot de staat Alaska. Het woord parka kent zijn oorsprong uit het Russisch; wat letterlijk jas van pels betekent.

Gemoderniseerd

De parka werd vroeger vrijwel alleen ingezet om de kou te trotseren. Nu wordt de parka jas gezien als echt mode item. Het is allang verleden tijd dat de parka jas alleen in blauw en zwart verscheen. Zo bestaat de collectie van Vero Moda uit opvallende kleuren zoals oranje, roze en groen. Ook in de collectie van Only en Carmakoma komen de jassen in felle kleuren terug. De parka jas vindt u ook in egale kleuren op de webshop van V&D. Deze egale zijn makkelijk te combineren bij vrijwel elke outfit.