Coats

Een dames coat is de ideale jas voor iedereen die er in een goede jas nog steeds op-en-top vrouwelijk uit wil zien. Deze jas verschilt van de meeste jassen doordat de sluiting wat lager begint. Meestal in de taille. Een coat is getailleerd of heeft een riempje of ceintuur. Dit maakt dat vrouwelijke vormen benadrukt worden. Deze jas geeft u een luxueus en chique gevoel.

De meeste coats zijn gemaakt van wol, al zijn de faux fur coats ook steeds populairder. Of u nu zoekt naar een wollen of nep bontjas, de dames coats hebben allemaal een ding gemeen: ze houden u allemaal goed warm, heeft u eenmaal uw dreamcoat gevonden dan wil u niet snel iets anders meer. Een goede dames coat is tijdloos. Coats zijn meestal lange modellen met een mooi silhouet. U kunt kiezen uit jassen met of zonder capuchon.

Houd uw jas mooi

Als u zo lang mogelijk van uw coat wilt genieten is het aan te raden uw jas niet zomaar in de wasmachine te doen. Vaak wordt een coat daar namelijk niet mooier van. U kunt uw jas het beste (laten) stomen. Brengt u uw coat naar een stomerij, zeg er dan altijd bij dat uw coat niet chemisch gereinigd mag worden, dit is niet goed voor uw jas. U kunt uw jas onder de douche stomen of met de hand wassen. Ook in de machine op een lage temperatuur is het mogelijk. Houd er rekening mee dat uw jas een flinke tijd moet drogen, maar dan kunt u er zeker weer een flinke tijd mee doen.