1 | 1

Kimono

De kimono komt oorspronkelijk uit Japan en behoort tot de traditionele kleding (klederdracht) van het land. Een kimono is een japon met wijde mouwen en wordt dichtgebonden met een ceintuur. Kimono’s worden in Japan gedragen bij officiële gelegenheden, zoals bruiloften. Hier in Nederland dragen wij de kimono als nachtmode of als extra toevoeging aan een outfit.

Nachtmode

De kimono is een echte hit in de slaapkamer. Een kimono kan gezien worden als het sexy zusje van de badjas. Waar de badjas voornamelijk comfortabel is, is de kimono ook nog sierlijk. Stijl het met een mooi lingeriesetje en uw nacht outfit is compleet. Als u een pyjama draagt in bed is het ook leuk om de kimono hiermee te matchen. De zwarte kimono is in de slaapkamer razend populair, maar ook de bloemen kimono’s van Only zijn erg in trek.

Kimono als kledingstuk

Hoewel de kimono voorheen vooral als nachtmode werd gedragen, is het nu een waardig mode-item. Zo heeft de collectie van Pieces stijlvolle exemplaren met mooie lijnen en subtiele glitters. Ook is het niet gek om de kimono naar het werk aan te trekken. Kies een kimono met een leuk design en combineer dit met een basic shirt en nette broek. Ook is de kimono blouse leuk voor variatie. Of kijk bijvoorbeeld eens naar de lange kimono’s van Vila. Draag hieronder een zwart, simpel jurkje en uw outfit is klaar om te dragen naar kantoor. Op warmere dagen is de kimono een leuk alternatief voor een vest of jasje. Ook op vakantie zal de kimono goed van pas komen. Of dit nou is voor over uw badmode, of als toevoeging aan uw outfit; de kimono mag in ieder geval niet ontbreken in uw zomergarderobe.