Wij willen een groene en gezonde aarde doorgeven, doe je mee? Bij elke bestelling kun je je verzending van je pakket vergroenen door een (deel van een) boom te doneren. Zo kun je zorgeloos genieten van je pakketje en draag je bij aan een groenere wereld.

Onze ambitie is groot, samen met Trees for All een bos vol V&D bomen planten in het Brabantse bosgebies 'Het Groene Woud'! Met dit bos wordt de CO2 uitstoot afgevangen. De zogenoemde leembossen in dit unieke stukje Nederlandse bos, hebben een hoge mate van biodiversiteit. Deze bossen zijn zeer zeldzaam, dus uitbreiding en bescherming is hard nodig.

Alle donaties gaan rechtstreeks naar Trees for All. Samen kunnen we het verschil maken!

V&D ♥ Trees for All

 

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. De temperatuur op aarde stijgt en dit heeft grote gevolgen voor mens en natuur. Deskundigen zijn het erover eens dat herbebossen van groot belang is voor het voorkomen van de ergste klimaatverandering.

V&D steunt de herbebossingsprojecten van Trees for All. Hun missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. In Nederland helpt Trees for All met het herstel van bos en de vergroening van ons land door uitbreiding van het bosareaal. In ontwikkelingslanden als Oeganda, Bolivia en Costa Rica herstelt Trees for All tropische bossen en planten ze nieuw bos aan.

Meer over Trees for All


Op naar 2.500 bomen in het V&D bos! 

 

De komende twee jaar wordt bij iedere bestelling op vd.nl de mogelijkheid geboden bij te dragen aan het planten van een (deel van een) boom. Zo realiseren wij samen een eigen V&D bos van in totaal 2500 bomen.  

De helft van de bomen worden in het Brabantse bosgebied 'Het Groene Woud' geplant. Via deze grootschalige aanplant ontstaan veer-krachtige, robuuste natuurgebieden met een hoge biodiversiteit die bestand zijn tegen klimaatverandering. Het doel van dit robuuste bos is het versterken en uitbreiden van de leembossen, verbinden van ecologische waardevolle natuurgebieden en het herstel van de grondwaterstand waar ook natuurgebieden in de omgeving van profiteren.

Daarnaast zal een deel van de bomen in Cosa Rica, het Carara National Park, worden geplant. Dit ligt in Midden-Amerika en is ook een van de natuurgebieden met de hoogste biodiversiteit. Het is het leefgebied van de jaguar, toekans en gekleurde ara's. Het doel van dit woud is het herstel van ecosystemen door ecologische verantwoorde herbebossing, verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking door duurzame landbouw, het beschikbaar maken van drinkwater en het bewustzijn vergroten van de lokale bevolking over duurzaam bosbeheer.

Samen geven we een gezonde en groene aarde door!