over Warentuin

Met een assortiment van ruim 55.000 huis-, dier-, kerst- en tuinartikelen mag Warentuin zich met recht de grootste verkooppartner uit de tuinbranche noemen. Van verzorgingsproducten voor uw huisdieren tot de mooiste planten en van de sfeermakers voor in het interieur tot aan het beste tuingereedschap, onze verkooppartner Warentuin biedt het aan bij V&D! Alle producten zijn van topmerken en staan garant voor kwaliteit. Warentuin werkt samen met grote zelfstandige tuincentra die gevestigd zijn door heel Nederland. Bij deze tuincentra, ook wel servicepunten/showrooms genoemd, heeft u de offline belevenis van ons assortiment. Online kunt u bij V&D terecht om onze producten bij u thuis te laten bezorgen. Kortom: u kunt bij ons terecht voor al uw tuinplezier!


hoe kan ik retourneren?

 • 14 dagen bedenktijd

  Je hebt bij Warentuin de mogelijkheid om goederen gratis te retourneren*. Uitzonderingen zijn op maat gemaakte producten en producten groter dan 100x50x50 cm en/of zwaarder dan 10 kg. Hiervoor kan verkooppartner Warentuin kosten in rekening brengen - zie hieronder.

  Normale postzending, gratis
  Is het pakket dat je terugstuurt kleiner dan 100x50x50 cm cm én weegt het minder dan 10 kg, dan is je retour gratis via PostNL. Je maakt hiervoor een verzendlabel aan via de onderstaande link.

 • Klik hier om je PostNL verzendlabel te maken
 • Vul je gegevens in en selecteer welke artikelen je terug wilt sturen
 • Je kunt het verzendlabel direct printen, maar je ontvangt ook een e-mail met het label zodat je het op een later moment kunt printen.
 • Verpak de artikelen en voeg aan je pakket altijd de (kopie) factuur/pakbon toe, dan weet de ontvanger welke bestelling het betreft.
 • Plak het verzendlabel op de (originele) verpakking, maak je eigen adressticker onleesbaar
 • Vind hier het dichtstbijzijnde PostNL servicepunt.
 • Vraag altijd het verzendbewijs en bewaar dit tot je onze retourbevestiging krijgt.

  *) Bijzondere retouren, pick-up service
  Voor zendingen groter dan 100x50x50 cm en/of zwaarder dan 10 kilo moet je rekening houden met retourkosten. Warentuin laat je zending dan netjes bij je ophalen door een transporteur. Je kunt hiervoor contact opnemen met Warentuin en vragen naar de voorwaarden en kosten. Bellen doe je met +31(0) 85-2736336, of mail met: klantenservice@warentuin.nl. Neem als onderwerp van je mail: “retour aanvraag V&D” en vermeld in de tekst je bestelnummer en klantnummer en/of je naam, adres en postcode/woonplaats.

  Indicatie kosten pick-up service:
  - Producten met een gordelomvang kleiner dan 350 cm kosten 15-30 euro. Bijv. een stenen tuinpot, bistroset, parasol, tuinbank.
  - Producten met een gordelomvang van boven de 350 cm kost 60 euro. Bijv. een lounge- of tuinset.
  - Pallets: 80 euro per pallet. Bijv. een pallet potgrond.
  Het ophalen van een retour duurt 1 a 2 weken. Houdt u er rekening mee dat u thuis dient te zijn. De genoemde prijzen zijn ter indicatie, deze kunnen in de praktijk enigszins afwijken.

  *) Bijzondere retouren, zelf terugsturen
  Je kunt er ook voor kiezen goederen zelf terug te sturen. De kosten zijn dan voor jou. Je kunt contact opnemen met klantenservice@warentuin.nl voor meer informatie over de retour locaties.

  *) De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:
  Op grond van de aard van veel planten en bloemen is terugzending niet mogelijk en zijn deze producten uitgesloten van het herroepingsrecht omdat deze producten binnen de herroepingstermijn kunnen bederven.

  *) Voorwaarden retourneren:
  De staat en verpakking van geretourneerde artikelen moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
  1) Het product moet in goede verkoopbare staat zijn en de verpakking moet worden meegeleverd.
  2) Retour sturen is op eigen risico ook evt. schade tijdens de zending is voor je eigen rekening. Wij hebben het recht retouren te weigeren of waardevermindering in rekening te brengen als het artikel niet verkoopbaar bij ons retour komt.
  3) Retouren naar onze postbus worden niet in behandeling genomen.

  Wil je ook een artikel van een andere leveringspartner retourneren? Selecteer de betreffende partner bij 'hoe kan ik een artikel retourneren?': overzicht leveringspartners. Wie je artikelen leverde, staat in onze bestel/verzendbevestiging.


 • ik heb een vraag over mijn bestelling

  Heb je een vraag over je bestelling? Neem contact op met de V&D klantenservice.

  Zorg dat je het bestelnummer bij de hand hebt of vermeld het bestelnummer in het onderwerp van je e-mail, dan zijn we je sneller van dienst.


  bedrijfsgegevens

  Handelsnaam: Warentuin B.V.

  Correspondentie adres
  Postbus 12551
  2302 BG Leiden
  Let op, het correspondentie adres is niet gelijk aan het retouradres.

  Telefoon: +31(0) 85-2736336
  KvK-nummer: 57663238
  Btw-nummer: NL852680946B01


  algemene voorwaarden

  Bekijk de algemene voorwaarden: Warentuin.


  garantie

  I) Op levende artikelen en outlet-artikelen berust geen garantie.
  II) Op al onze artikelen geldt de wettelijke fabrieksgarantie. De wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.
  III) Het betreft fabrieksgarantie bij schade veroorzaakt door drukken, stoten, water, verkleuring, algemene slijtage, rolslijtage en dergelijken maakt u geen aanspraak op garantie. Bij extreme weersomstandigheden is er ook geen garantie.
  IV) Gooi nooit van tevoren het defecte artikel weg, dan vervalt de garantie. Dat gebeurt ook wanneer je zelf het product aanpast.
  V) Neem altijd eerst contact op met klantenservice@warentuin.nl onder vermelding van je bestelnummer, toelichting en foto's.

  Bekijk de garantievoorwaarden: Warentuin.